İLK YARDIM HAYAT KURTARIR ADLI E-TWİNNİNG ÇALIŞMAMIZ

22.01.2024 53

“İLK YARDIM HAYAT KURTARIR”

Okulumuz İngilizce öğretmeni Sibel ÇATALDAŞ,öğrencileriyle birlikte “İLK YARDIM HAYAT KURTARIR” eTwinning projesine katıldılar.İlkyardım bilgisi sadece trafik kazaları veya deprem gibi afetlerde değil hayatımızın her anında bize gereklidir. Tüm dünyada ölümlerin en sık nedeni ani kalp hastalıklarına bağlıdır. Bu durumlarda yapılan ilkyardım ile, kişinin hayatta kalma oranı %6 ile %55 arasında değişmektedir. Yaşamımızın her döneminde, bulunduğumuz her ortamda kaza veya hastalanma riski taşımaktayız. Bu gibi durumlarda müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, kazazede yaşamının devam edebilmesinde, sakatlıkların önlenebilmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılabilmesinde belirleyici rol oynayacaktır. Projenin öncelikli amacı ;Meslek liselerinde öğrenim gören Geleceğimizin teminatı çocuklarmızın/gençlerimizin sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi ,öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu ,önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda ,tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilkyardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturmaktır.Kanamalar,Yaralanmalar, donma, yanık, güneş çarpması, zehirlenme, boğulma, kırıklar, çıkıklar, solunum ve kalp durmasında gibi durumlarda ilk yardım ve ön tedavi tekniklerini öğretmektir.

22-01-2024