2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONYA GENELİ KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

27.10.2023 148

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (f) bendinde "Okullarda yapılacak ortak yazılı sınavların soruları konu soru dağılım tablosuna göre hazırlanır." hükmü yer almaktadır.

Konu soru dağılım tabloları il alan zümreleri ve Konya Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanmıştır.

Konu soru dağılım tablosu, öğretim programında yer alan konu ve kazanımlarla ortak sınavlardaki soru dağılımlarının gösterildiği tabloyu ifade eder. Konu soru dağılım tabloları, sınavların kapsam geçerliğinin artırılması ve öğrencilerin sınavlara daha bilinçli hazırlanması için her sınavda hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağının önceden öğrencilere bildirildiği tablolardır.

Öğretmenlerimiz okullarında yapacakları sınavlarda konu soru dağılım tablosunda belirtilen kazanımlar ve soru sayılarına göre sınav yapacaklardır.

Okul genelinde uygulanacak ortak sınavlar, il/alan zümreleri tarafından ilan edilen konu soru dağılım tabloları göz önünde bulundurularak açık uçlu veya kısa cevaplı sorulardan oluşacak şekilde yapılacaktır. Çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru/yanlış gibi diğer soru türleri kesinlikle kullanılmayacaktır.

Mesleki Eğitim

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme

Yenilenebilir Enerji

Yiyecek İçecek Hizmetleri